Επισκεύες

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΑΣ
Συνήθως φοράμε κοσμήματα τα οποία “κουβαλούν” μία ιστορία πάνω τους! Μικρή ή μεγάλη! Είτε λοιπόν φοράμε ένα κόσμημα που έχει συναισθηματική αξία, είτε επειδή απλά μας αρέσει, μέσα στο χρόνο επέρχεται μία φυσική φθορά. Σε εμάς λοιπόν μπορείτε να φέρετε τα κοσμήματά σας και να σας τα ανανεώσουμε ή να σας αλλάξουμε και το χρώμα τους στην περίπτωση που θέλετε μία μεγαλύτερη αλλαγή!

Μπορείτε να μας εμπιστευθείτε τα κοσμήματα σας στις περιπτώσεις που θέλετε να:

Αλλάξετε το μέγεθος (δαχτυλίδι, κολιέ, βραχιόλι)

Επισκευάσετε τυχόν φθορές ή χτυπήματα

Αλλάξετε το χρώμα από ασημί και να διαλέξετε μεταξύ των υπόλοιπων επιλογών που σας δίνουμε: Επίχρυσο, ροζ-χρυσό ή μαύρο ρόδιο

Οι τιμες πάντα εξαρτώνται από την φθορά, το μέγεθος και την επιφάνεια του κοσμήματος.

Επισκεφθείτε το κατάστημα μας μαζί με τα κοσμήματα σας και αφήστε το στα χέρια των ειδικών μας για να σας το κάνουν καινούριο!

Καθαρισμός με υπερήχους:
Αφαιρεί απαλά βρωμιά, σκόνη και λίπη ακόμα και από τα σημεία του κοσμήματος που είναι δυσπρόσιτα. Είναι απαραίτητος για κοσμήματα που έχουν να φορεθούν πολύ καιρό, για κοσμήματα που “κληρονομήσαμε” από κάποιον ή για κοσμήματα που αποθηκεύτηκαν χωρίς να καθαριστούν.

Έλεγχος των λίθων:
Όσο καλά κι αν είναι δεμένη μια πέτρα πάνω σε ένα κόσμημα με τον καιρό μπορεί να χαλαρώσει κι έτσι να τη χάσετε. Εμπιστευτείτε έναν ειδικό για τον έλεγχο αυτό κυρίως αν πρόκειται για πολύτιμους λίθους. Μην ανοιγοκλείνετε ποτέ τα “δοντάκια” που συγκρατούν μια πέτρα γιατί αποδυναμώνονται και σπάνε.
Αν υπάρχει οποιαδήποτε φθορά πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν γιατί ενδέχεται να βλάψουν και την πέτρα.

Αλλαγή μεγέθους:
Όταν ένα κόσμημα δεν εφαρμόζει στο σώμα μας είτε δεν το φοράμε ενώ θα το θέλαμε, είτε το φοράμε όπως όπως αλλά δείχνει ξένο πάνω μας ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το χάσουμε αν πρόκειται για παράδειγμα για δαχτυλίδι ή αλυσίδα χεριού.
Δαχτυλίδια που θέλουν να μικρύνουν ή να μεγαλώσουν, αλυσίδες λαιμού ή χεριού με λάθος για εμάς μήκος είναι πράγματα που μπορούν να επισκευαστούν χωρίς μεγάλο κόστος.

Αντικατάσταση λίθων:
Αν έχει χαθεί μια πέτρα από το κόσμημα σας, έχει ραγίσει ή απλά πλέον δε σας
αρέσει μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κάποια άλλη.
Αλλάζοντας μια πέτρα θα αλλάξει όλο το κόσμημα.

Σπασμένα κοσμήματα ή κουμπώματα:
Αν δεν επισκευαστούν ΜΗΝ τα φοράτε γιατί θα τα χάσετε. Ελέγξτε τακτικά τα κουπώματα, σημεία που ενώνονται τα κοσμήματά σας και γενικά όπου μπορεί να υπάρχει φθορά από τη χρήση και δώστε το για επισκευή άμεσα.

Βάλτε αλυσίδες ασφαλείας:
Οι αλυσίδες χεριού κυρίως όταν είναι βαριές, οι χειροπέδες αλλά και τα καλά σας ρολόγια καλό είναι να έχουν αλυσίδα ασφαλείας έτσι ώστε σε περίπτωση που κατά λάθος ανοίξει το κούμπωμα τους να έχουν μια δεύτερη ασφάλεια για να μην τα χάσουμε.

Επιχρύσωση, επιπλατίνωση:
Ένα λευκόχρυσο κόσμημα όπως είναι αναμενόμενο μετά από συνεχή χρήση χάνει την λαμπερή του όψη, χλωμιάζει και μερικές φορές κιτρινίζει καθώς έρχεται στην επιφάνεια το βασικό του μέταλλο που είναι ο κίτρινος χρυσός. Αυτά χρειάζονται επιπλατίνωση για να αποκτήσουν και πάλι το άψογο φινίρισμά τους.

Αλλά αν βαρεθήκατε το κίτρινο χρυσό σας κόσμημα μπορούμε να σας το επιπλατινώσουμε για να γίνει λευκόχρυσο, ή και αντίσροφα ένα λευκόχρυσο κόσμημα να γίνει κίτρινο χρυσό. Γενικότερα μπορείτε να παίξετε με όλες τις αποχρώσεις του χρυσού και με επιμετάλλωση να αποκτήσετε “καινούργια κοσμήματα”.

Μια καλή επιχρύσωση επίσης είναι απαραίτητη σε περίπτωση των κοσμημάτων που έχουν αποτυπώσει πάνω τους σημάδια του χρόνου κι έχουν εμφανείς γρατζουνιές και φθορές.

Λουράκια – μπαταρίες ρολογιών:
Μπορούμε να σας παρέχουμε και μια ανανέωση στα ρολόγια σας αλλάζοντας λουράκια κια να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία τους με καινούργιες μπαταρίες.

Ένα κανούργιο λουράκι αφενός θα εξασφαλίσει μια ωραία και ανανεωμένη εμφάνιση αφετέρου θα μας δώσει ένα σίγουρο κράτημα από ένα παλιό και φθαρμένο λουράκι.

Μην ξεχνάτε μια καλή εμφάνιση πολλές φορές κρίνεται στη λεπτομέρεια.

Μπορεί να είστε άψογα ντυμένοι αλλά ένα φθαρμένο λουράκι στο ρολόι σας όπως κι ένα χλωμό, βρώμικο και απεριποίητο κόσμημα θα είναι αυτό που θα τραβήξει τα βλέμματα και θα σχολιαστεί αρνητικά.

Επειδή τα κοσμήματα σας είναι πολύτιμα, μην τα αμελείτε. Αν έχουν ζημιές ή φθορές αμέσως επισκευάστε τα. Αν δεν αξίζει να επισκευαστούν σε μας μπορείτε να τα ανταλλάξετε με το κόσμημα της προτίμησής σας.